Stel: je huurt een verhuisbedrijf in om jouw inboedel vanuit je huidige woning te verhuizen naar je nieuwe optrekje. Je kunt die dag zelf niet aanwezig zijn, maar vertrouwt erop dat het wel in orde komt. Het verhuisbedrijf zal je vragen om je huissleutel, anders kunnen ze hun werk immers niet doen. Zo werkt het ook wanneer je besluit je website te verhuizen naar een andere hostingprovider. Zij hebben de sleutel van je huidige webhost nodig om toegang te krijgen tot je website. Deze sleutel noemen we de verhuistoken, autorisatiecode of EPP key, waarmee je kunt aantonen dat jij de daadwerkelijke eigenaar van de betreffende domeinnaam bent.
Je verhuistoken aanvragen
Je huidige hostingpartij genereert een verhuistoken wanneer je deze aanvraagt. Het is dus geen vaststaande reeks tekens, maar een code die beperkt geldig is. Na het verstrijken van de geldigheidstermijn, die per type extensie (bijvoorbeeld .nl, .be, of .com) verschillend is, dien je een nieuwe verhuistoken aan te vragen. Je hostingprovider dient deze vervolgens binnen vijf werkdagen aan je te verstrekken. Je geeft hem vervolgens door aan je nieuwe hostingaanbieder en ontvangt in sommige gevallen nog een verificatiemail.
Hoe ziet zo’n autorisatiecode eruit?
De samenstelling van een verhuistoken of autorisatiecode verschilt per extensie. Heb je een .nl-domein, dan bestaat de token uit een combinatie van twaalf hoofdletters, kleine letters en cijfers. Bij een .be- of .eu-domein daarentegen bestaat de verhuistoken uit vijftien cijfers, per serie van drie gescheiden door een verbindingsstreepje. En heb je een .com-domein? Dan kan de autorisatiecode verschillende combinaties van letters, cijfers en tekens bevatten en is ook de lengte ervan variabel.
Neem contact op